Centru mobil de comanda - Punct de Comanda Mobil ISU
Specificatii tehnice pentru Punct de Comanda Mobil ISU
Compartimentul de comanda este un spatiu de lucru destinat prezentarii situatiilor si luarii deciziilor. Va putea gazdui 6-7 persoane deservite de inca o persoana cu rol de operator.
Autospeciala va dispune de posibilitatea alegerii modului de alimentare cu energie electrica intre:
- Generatorul diesel trifazic
- Alimentare trifazica din exterior
- Alimentare monofazica din exterior
- Mod garaj ce permite incarcarea unor baterii si mentinerea unei temperaturi de minim 5 grade Celsius in interiorul compartimentelor.
Comutarea intre modurile de alimentare cu energie electrica se va face fara a cauza intreruperi in functionarea echipamentelor alimentate.
La alegerea echipametelor ce vor echipa Punctul de Comanda se vor avea in vedere produse cu un consum de energie cat mai redus.
Compartimentul operatori este un spatiu destinat celor 3 operatori. Fiecare dintre ei trebuie sa aiba posibilitatea sa gestioneze in paralel 2 sisteme:
- Sistemul de comunicatii, care permite punerea in legatura audio a doi sau mai multi interlocutori aflati pe oricare din sistemele TETRA, UHV, VHF, GSM, telefonie fixa si telefonie prin satelit precum si sistemul telefonic intern al Punctului de Comanda. Toate convorbirile vor fi inregistrate cu posibilitatea ascultarii lor in orice moment din Punctul de Comanda, sau de la distanta, prin Internet.
- Sistemul Unic National de Urgenta 112.
Pentru toate echipamentele radio si cele care dispun de antena pentru comunicatii, se va prevedea o antena de castig cat mai mare montata pe plafonul suprastructurii, astfel incat raza de actiune a echipamentelor sa fie cat mai mare. De asemenea, pentru principalele sisteme de comunicatii, va exista pobilitatea de a comuta antenele statiilor radio intre cele de pe acoperisul suprastructurii si unele aflate pe un pilon extensibil de minim 4 metri deasupra autospecialei, pentru un castig si mai mare in caz de semnal foarte slab.
In compartimentul de comanda va exista un al patrulea operator care pe langa operarea celor 2 sisteme descrise mai sus, trebuie sa asigure operarea sistemului „LCD perete + digitizor”, a sistemului de receptie a canalelor TV si de afisare a imaginilor furnizate de camerelor video din exterior.
Ambele compartimente vor fi monitorizate video, activitatea va fi inregistata permanent in timpul misiunilor, existand posibilitatea de a se sista inregistrarea semnalului audio din compartimentul de comanda.
Ambele compartimente vor dispune de facilitati de imprimare documente, scanare, copiere, primire si trimitere de faxuri.
Punctul de comanda va fi prevazut cu un sistem de notificare in exterior a prezentei reprezentantilor diferitelor Agentii sau Servicii prezenti in compartimentul de comanda. Codificarea se va face prin coduri de culoare – semnale luminoase continue: portocaliu, alb, verde, albastru si rosu.
Punctul de comanda trebuie sa fie capabil de conectare la sistemul de telefonie terestru, sistemul de transmisie de date terestru, precum si la o sursa de curent trifazic sau monofazic. De asemenea, se va putea conecta (voce si date) cu alte autospeciale de acelasi tip precum si va putea furniza curent electric monofazat si/sau trifazat din sistemul propriu catre alti consumatori cu posibilitatea monitorizarii permanente a consumului.
Toate echipamentele exterioare si conectica aferenta trebuie sa fie rezistente la apa si praf in conformitate cu standardele in vigoare – min. IP 55
Punctul de comanda trebuie sa fie dotat cu un sistem de siguranta, impotriva pornirii accidentale cu camionul racordat la o sursa de curent terestra, sau cu scarile nepliate.
Specificatii tehnico-functionale
1. Sasiu camion
2. Suprastructura
a. Container compartimentat (termoizolat)
b. Compartimente depozitare
c. Suporti antene si sistem de iluminare robotizat
d. Dulapuri echipamente – rack – 3 buc
e. Mobilier compartiment operatori
f. Mobilier compartiment comanda
3. Climatizare
a. Aer conditionat – 2 buc
b. Incalzire in stationare pe baza de combustibil – 2 buc
c. Incalzire in stationare – electrica – 3 buc
4. Generator curent – 1 buc
5. Sistem Radio si Telecomunicatii
a. Statie UHF – 3 buc
b. Statie VHF – 3 buc
c. Statie VHF portabila – 5 buc
d. Statie TETRA – 3 buc
e. Statie TETRA portabila – 5 buc
f. Interfata analogica GSM – 2 buc
g. Interfata analogica CDMA – 1 buc
h. Telefon DECT Heavy-Duty – 5 buc
i. Terminal audioconferinta – 1 buc
j. Repetor TETRA
6. Sistem Tabla interactiva SmartBoard + Monitor LCD
7. Televizor LCD
8. Tabla interactiva
9. Echipamente electronice
a. Monitor vizualizare sala sedinta
b. Multifunctional alb-negru
c. Multifunctional color
10. Sistem receptie canale TV
a. Televizor – 2 buc
b. Receiver DTH – 1 buc
c. Antena satelit cu pozitionare automata – 1 buc
11. Sistem Videoconferinta – 1 buc
Sistemul va contine:
12. Echipamente diverse
a. Statie meteo
b. Sistem camera vizualizare mers cu spatele
c. Radio-MP3 player
d. Sistem de navigatie independent de autovehicul
13. Echipamente „Confort”
a. Frigider
b. Cuptor cu microunde
c. Cafetiera
d. Chiuveta
Autospeciala se livreaza ca si unitate complet functionala, avand toate echipamentele de date si voce interconectate si configurate. Intregul sistem este proiectat in asa fel incat sa maximizeze autonomia de functionare in camp deschis fara surse suplimentare de energie in afara rezervorului propriu.